Namnet


Senaste dagarna har jag och killen gått runt och pratat om bebisen i magen, men till skillnad från innan så har vi nästan slutat använda smeknamnet och säger istället det tilltänkta namnet. Det känns bra, för på så sätt så utvecklar vi bilden av den där lilla personen ytterligare. Det gör liksom inte så mycket att vi faktiskt inte vet kön på krabaten och att vi kanske blir tvugna att tänka om.

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh så bra att ni övar in namnet! Jag har tyckt att det känts så konstigt att börja använda namnen när barnen fötts. Men det beror nog på att jag första gången var helt hundra på att jag hade en Amanda i magen och det var en Gustav..

Och andra gången var helt övertygad om att jag hade en Alfred i magen och det var en Ellen..Idag ska hon komma!

Det är ju den 11:e! :)

2011-04-11 @ 12:25:44
URL: http://sisterawakesfunderingar.blogspot.com
Postat av: Jos

Första barnet började vi kalla för Milo ganska tidigt i graviditeten, jag var hela tiden övertygad om att det var en pojke men tänkte att namnet skulle passa lika bra om det hade varit en flicka. Sen tyckte jag att han såg ut som en Joar när han väl var född, men då kändes det fel att ändra. Den här gången har vi flera namn på listan, så bebis har mest fått heta Bäbä eller Bäbi som Milo kallar magen.

Postat av: Susanna

Jag kallade A för det han skulle heta under hela graviditeten. Sen passade det inte alls. Snacka om SNOPET! Var inte alls beredd på att tänka om och fick värsta lilla identitetskrisen :-)

2011-04-11 @ 12:34:48
URL: http://menvisst.wordpress.com
Postat av: Matilda

Jag visste att min unge skulle heta Iris eller Knut. Och du vet ju hur det bidde :)

2011-04-11 @ 13:55:24
URL: http://tjockochglad.wordpress.com
Postat av: Marie

Övergången från smeknamn till riktiga namnet var inte helt lätt tyckte jag. Smart att börja innan.

2011-04-11 @ 15:33:32
URL: http://joelly.se/lillafluffego
Postat av: jonas l

Grymt nice blogg :Dvar gärna med och tävla i att bli dagens blogg på min blogg.

http://jonastm.blogg.se/2011/april/tavla-i-dagens-blogg.html

2011-04-12 @ 16:15:47
URL: http://jonastm.blogg.se/
Postat av: Killmamman

kul att ni kommit på ett namn! vi har ingen aning... vi trodde att vi visste men nu har vi ändrat oss. får se om det syns på honom vad han heter när han kommit ut :)

2011-04-12 @ 21:15:51
URL: http://killmamman.wordpress.com/
Postat av: alfamamma

Linda: Det blev ingen bebis den elfte! Men det är ändå min och killens "årsdag" så bebisen ville väl ha en egen dag att bli firad på. Namnet har varit hundra procent bestämt ända sen i november, men det känns riktigt bra att ha börjat använda det på riktigt.Jos: Smeknamn är ju också bra, bara man har ett gemensamt som gör att man anknyter till plutten. Och det blir ju himla gulligt när Mila kan kalla den något också, om det så bara är bäbä eller bäbi. :)Susanna: Jag väntar mig massor med kriser nu när jag blir mamma, skulle inte förvåna mig om jag krisar vad det gäller namn och kön också!Matilda: Det bidde så bra! Fina fina Iris!Marie: Jag blev chockad över hur lätt och naturligt det gick. Killen sa namnet i helgen och sen har vi liksom bara fortsatt att säga det hela tiden.Killmamman: Namn är verkligen svårt. Det ska man ju ha HELA livet.

2011-04-14 @ 08:53:50
URL: http://alfamamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0