My first ladyInez första instagram och hon nyttjar det genom att se ut som en tant.

Doktorn kan komma


Jag är så himla sjuk och vissen så när mamma hade spontanåkt sju mil i morse för att hälsa på oss så höll jag på att börja gråta av lycka. "Ta oss med" bad jag. "Vi dör om vi måste vara här en natt till". Jag är sjuk, killen är sjuk, Inez hostar och snörvlar. Ingen sover på nätterna. Så jag och Inez följde med och lämnade pappan hemma. Han ska spela skivor i huvudstaden på onsdag så det var lika bra att han fick vila. Han har varit en riktigt pärla senaste dagarna. Om vi säger så: jag är inte rolig när jag är sjuk. Han har fått klappa mig, trösta mig, fixa pizza, köpa lösgodis, bygga en tv-bänk med hjälp av kartonger i sovrummet och ställa datorn på, göra frukost varje morgon, leka extra mycket med barnet. Känner mig så lyckligt lottad som har någon att dela livet med att det kan hända att jag gråter en liten skvätt. Eller så är det bara snuvan.

Welcome to the jungle


Nu har vi köpt soffa och ska byta ut vår gamla retrosoffa som visserligen är urtjusig men full av spån, eller sand, eller vad den nu är stoppad med. Då måste vi också byta soffbord! Det är ju kul och lite jobbigt. Mest väldigt dyrt, de flesta fina vi sett kostar mer än själva soffan. Här är några kandidater vi har:


Detta verkar smidigt, passar resten av rummet och man får ju plats med varsin tallrik när man vill käka pizza framför teven. Men alla tacoskålar? Tveksamt.


Får vara med på listan för att det är runt och vitt. Jag fick för mig att jag ville ha ett som såg ut just så. Tror Inez kommer tycka det är jättekul med ett bord på hjul. Hennes föräldrar inte lika mycket. Andy säger att det utstrålar 80-talsporr. Vet inte om han menar att det är dåligt eller bra.


Tycker personligen att detta är snyggast (dyrast) men tänker att den kan bli lite för stort till soffan? Med sin dumma schäslong. Men ALLT får ju plats på det.

Sjukt barn


Det här med att barnet fortfarande inte är sugen på att käka? Hon verkar inte alls ha aptit. Feber är i alla fall puts väck. Hon får såklart amma hur mycket hon vill, men hon brukar ju äta både mat och välling. Nu lyckas jag få henne att äta lite rån med mjukost, smoothie och en majskrok här och där. Men hon måste ju få energi för att orka leka! Alltså jag har nog omvärderat detta med sjuka barn lite. Jag förstod nog inte hur mycket energi det tar bara att oroa sig. Fast första gången måste man ju få vara hönsig mamma och pappa och gråtdansa av lycka när kvällsvällingen duger.

Leo-pjucksFrågan är om jag skulle känna mig häftig eller hopplöst töntig i dessa skor. Jag tror jag köpte ett par ungefär likadana, fast svarta, i vintras. Lite stiligare och mer "vuxen" modell. Ska börja använda när vädret blir lite bättre. Men nu känner jag alltså en väldig dragning till just det här paret. En femhunka är det ju värt för att känna sig ball. Men om det blir som vanligt att pjucksen står kvar i kartongen så är det ganska dyrt... Obs. att jag ser så tråkig ut för övrigt att jag skulle behöva spejsade skor för att känna mig under 40.

The Party Family


Nu står min dotter framför MTV, dansar till Rihanna och försöker härma hennes armrörelser. För en stund sen gjorde min kille världens bästa Lars i Big Brother-imitation. Jag har verkligen en festlig familj!

Det är jag som bestämmerInez älskar musik. Mest vill hon lyssna på Nicke & Nilla, vilket ganska ofta gör att våra öron blöder. Men nu har vi hittat Bröderna Lindgren som gör kul och bra musik ihop med olika svenska artister. Den här låten är en favvo och får min gamla punkkropp att svänga till lite extra.

Lyckan i mitt liv just nu


Jag ska äntligen se Hungerspelen på bio. Mycket viktigt att det är just på bio. Och jag min lyckliga själ har precis sett att den går vid klockan 15 i helgen, alltså tillräckligt tidigt för att killen ska kunna ha Inkan under tiden. Passerar klockan 18 blir hon så jäkla sugen på sin morsa. Nu kommer hon säkert vara kinkig en tredjedel av filmen ändå, men JAG BRYR MIG INTE. Är hon inte mycket med sin pappa kommer hon ju aldrig lära sig att det är lika kul.

9 ½ weekDetta plagg ska jag ha på mig när jag går på fest den 11:e maj. Vad skönt att jag köpte det idag och bestämde mig, annars hade jag nog grubblat på det tills jag blev tokig. Jag tänker mig svarta strumpyxor till, uppsatt hår, bara maskara och en handfull Brooklyn Lager. Känsla jag vill uppnå inombords: 9 ½ week.

Mamma 2012


Det här må vara lite dramatiskt. Men det är ofta det är just så i mitt huvud. Och det här har jag gått och tänkt på ett bra tag. Det är nämligen såhär att jag tror att jag har tappat mitt språk och min identitet. Jag krafsar ihop lite bokstäver och sen nöjer jag mig med att låta som en dålig insändare med tips i Hemmets Journal. Lite käckt. "Vad härligt det är med praktiska lösningar!" och "Jag går igång på källsortering - det känns så härligt efteråt". Typ. Fast jag kanske egentligen hade velat skriva hur identitetslös jag känner mig emellanåt, klaga på hur ojämställt livet blev när Inez kom och visa hundra bilder på kläder jag hade köpt om jag hade samma kropp som innan jag blev med barn. Men jag känner att det måste vara lite... snällt när man skriver blogg och har barn? Inte så bittert. Absolut inte argt. Rädslan för att vara en dålig mamma är enorm, så stor att det nog lite i bakgrunden påverkar vad jag skriver här. Jag vill ju att ni ska gilla mig och förstå mig. Ett behov jag aldrig riktigt hundra har känt i den "verkliga" världen. Men jag blev mer hudlös än någonsin när jag blev med barn och på nätet kan jag inte se folks reaktioner och försvara mig.

Jag har ingen aning om hur annorlunda bloggen hade sett ut ifall jag kände att mitt huvud kunde koppla ordentligt i kombo med att jag tyckte det kändes okej för mig att skriva precis vad jag ville. För så är det. Det är inte alls bara av rädsla för att vara PK som fingrarna inte riktigt kommer igång. Jag vet inte riktigt vad jag gillar, vad jag vill skriva om. Jag kommer inte ens ihåg vad jag lyssnar på för musik. Jag är ett vitt papper av förväntningar från omvärlden som Inez har ritat en stor cirkel på och nu försöker jag själv fylla den där cirkeln med sånt som jag kan förknippa mig med. Och att dessutom försöka uttrycka allting i skrift, det blir ibland bara för mycket.

Spice up your life
Vi har köpt soffa! Jag tycker inte alls om soffor med schäslong, men killen ville ha och jag kunde för en gångs skull kompromissa med inredningen. Jag föll för att det är en bäddsoffa för två! Och i schäslongen kan man förvara täcke och kudde. Är lite väl förtjust i praktiska lösningar nu när vi bor så himla litet. Vår nuvarande soffa är äckligt snygg, men också jäkligt äcklig.

Blödig


Mitt hjärta värker lite när jag läser det här. Orkade inte läsa igenom alla historier men har bokmärkt och tänker gå tillbaka och läsa någon då och då. Lite som en påminnelse om hur saker har varit, är och skulle kunna bli. Så ofta man bara kör på och glömmer bort att det är ganska fint ändå, livet och kärleken.

1 år och redan en säck potatisMin babygirl har feber och sitter som en säck potatis i pappas famn och kollar barnteve. Jag skulle på teater vid ett men har ställt in, visst suktar jag efter både kultur och egentid, men jag kunde bara inte med att lämna henne hemma när hon är sjukis. Inte när aktiviteten är en bussresa bort. Hon har nästan aldrig haft feber innan, så vi är lite ovana här i hushållet. Ska bli mysigt när hon är lite större och man kan göra det extra kul när hon är sjuk. Lagom-sjuk. Plocka fram en ny bok, äta något som kanske inte smakar så mycket men som är mysigt och kolla på film. Nu blir det mest gos, I drömmarnas trädgård och pasta sedani. Det är hennes bästa. Inget är ju riktigt kul när man är sjuk. Och det är så svårt att läsa de små livens tankar. Det tog lång tid innan vi ens fattade att hon fått feber. Vi trodde ett tag att hon blivit tonåring, eftersom hon ömsom skrattade och grät. Sa jag att jag älskar Alvedon?

Jävla köVi anmälde intresse på en lägenhet i dag. Trea, 80 kvadrat, inte för långt till centrum, billig hyra, balkong. Jag vet inte hur vi kunde få för oss att vi hade en chans. För vi var nästan bergis på att vi skulle komma topp sex och få gå och kika på den i alla fall. Det är ett rätt vanligt kösystem här, 1 dag = 1 poäng. Jag har stått i kön i sex år och tycker det är ganska rimligt att få en okej lägenhet på den tiden. Det är ju ingen storstad precis. Men för att ens få komma och kolla på den måste man stått i kö i åtta himla år! Blir lite galen på detta.

Utomhuslek


Vilken bra dag det har varit i dag! Vi har hittat både en kanonrolig lekplats och en superbra loppis inom fem minuters promenad från vår lägenhet. Inez har varit lite rädd för att gunga innan men nu älskade hon det och skrattade hela tiden. Vad skönt, det är ju viktigt att vara ute och leka och det är ju inte så himla roligt om jag ska vara ärlig. Det får gärna vara ett åtminstone litet syfte i det jag gör för att jag inte ska tröttna. Inte bara sitta och försöka få henne att inte äta löv. Putta på en gunga är alldeles lagom. Och snart är det ju sommar! Då blir det att bada i babypool, baka sandkakor och ha picknick ungefär varje dag.

På loppisen köpte vi en rolig kudde, ett helt gäng med fina barnböcker och varsin tröja till Inez och hennes farsa. Allt till det bussiga priset av femtiofem kronor. Älskar verkligen loppis.

KalasJag lämnade över precis allt jobb med 1 års-kalaset till min svärmor. Eller om hon tog det, lite oklart hur det ska formuleras. Hon lagade afrikana (poppis med retrokäk) och citron- och marängtårta. Inez fick en egen liten jordgubbstårta med ett ljus i. Det var dukat med rosa pappersduk, färgglada ballonger och servetter med prinsessor på. Mamma tog med snickerskaka för det är det bästa jag vet och så tusen koppar kaffe som är så gott. Jag är himla nöjd med kalaset och ännu mer nöjd är jag med att jag i sista sekunden sa att jag och Inez inte orkade följa med på 20-årsfest precis efteråt. Fast det inte var hundra procent poppis. Kan va det bästa beslutet i år och istället för att gå på högljutt party lallade vi runt hemma i pyjamas, spanade in presenter, kollade Svärdet i stenen på teve och hon somnade på min mage alldeles förtjust över den roliga kalasdan.

Hipp hipp hurra!Min älskade lilla bakelse fyllde 1 år i fredags! Hipp hipp hurra! Älskar att hon blir äldre, vill kunna snacka med henne och höra hennes tankar om livet. Nu säger hon mest "titta", "tack-tack" och "vov".

BitterfittanMitt nyårslöfte går rätt bra, jag skulle läsa två böcker i månaden och har läst sju böcker än så länge. Jag har precis blivit klar med Bitterfittan och blev ganska besviken. Det har varit så mycket stoj om den sen den kom ut att jag inte kunde annat än förvänta mig mer. Jag trodde den skulle vara lite av en ögonöppnare men den kändes mer som en sur disktrasa. Slutet var bäst.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn


Med det här inlägget vaccinerar jag 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Känslan:


Får jag inte vita bönor i tomatsås inom en timme så dör jag. Det känns så. Har hakat upp mig på att käka någon toast, stekt ägg, england, smält ost-variant som bara finns i min fantasi. Har tänkt äta det till frukost flera dagar i rad men på morgonen blir jag alltid sugen på avokadoknäcke och sen går hela dagen och jag tänker samma sak igen, att när jag vaknar då ska jag käka vita bönor.

Presenter till barnNär era barn fyller år, hur resonerar ni kring presenter?

Inez fyller ett på fredag och jag vill köpa hela världen till henne men känner att det måste finnas någon balans, någon gräns. Jag är inte helt hundra på att jag vet vart den gränsen går. Inte nu när hon är så liten att hon inte förstår värdet i saker.

I hennes pakethög ligger just nu en tuff giraff från BRIO, ett mycket snyggt set med gubbe på tröja samt svarta tights att ha till dagis i augusti och två Alfons-böcker med tillhörande tygdockor av Milla och Mållgan. Detta har köpts billigt på internet, via erbjudanden och rea. Här skulle jag kunna nöja mig med att jag kommit undan med två förlorade hundringar. Men jag vill ju att hon ska få instrument! Fingerfärg! Hippa kläder!

HåretJag medger att mitt hår fortfarande ser väldigt mörkt ut, men förvandlingen från svart till brunt med ljusare slingor är enorm även om det största värdet ligger i modet att göra bland det läskigaste jag kunde tänka mig. I solen ser man verkligen en enorm skillnad, men här vill det bara regna och snöa och jag gömmer min kalufs och gärna mig själv så gått det går.

Utmaningen


Jag har blivit utmanad av Jos. Så kul! Det går ut på att man ska göra precis såhär:

– Besvara frågorna och publicera på din blogg.
– Välj 11 nya personer som du utmanar och länkar till.
– Hitta på 11 nya frågor och skriv i ditt inlägg.
– Berätta om utmaningen på deras blogg.
– Utmana inte personen som utmanade dig.


1. Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle det bli?
Tacos! Helst i olika varianter men jag är inte svår. Jag fattar inte hur jag kan tycka det är så perfekt. Får alltid feeling av att käka med händerna, blir lycklig av att kunna välja mellan flera dipsåser och dricker alltid cola till (dessa lätt barnsliga "regler" gäller även för pizza och hamburgare).  

2. När blev du riktigt arg senaste, och varför?
Blir, till skillnad från tidigare i livet, nästan aldrig arg längre. Inte sådär så det kokar över. Förr var jag liksom lite arg jämt inombords. Men i helgen tyckte jag det var JÄVLIGT ONÖDIGT av Andreas att gå på toaletten precis när vi skulle åka till affären och hela bilen var full av folk som fick vänta i tio minuter.

3. Vad önskar du att du gjorde lite oftare?
Tränade, skrev bok, träffade kompisar, gick på finkrog.

4. Bästa ålder?
Det var riktigt fint att leva mitt första år som myndig. Då reste jag Sverige runt och gick på synthklubb, bodde med kompisar och var så himla av och på-kär i en kille som hette Robin.

5. När någon uppenbart tränger sig före dig i kön, vad gör du?
Då jävlar! Jag är inte rädd för att säga till på skarpen.

6. Vilket föredrar du, vår eller höst?
Hösten om man inte tänker på att det kommer en lång vinter efter.

7. Tv-program du inte vill missa men skäms lite för att du tittar på?
Skäms nog inte för specifika program, men lite för fenomenet dokusåpa.

8. Vad gör dig sådär riktigt bubbligt glad?
Att umgås med mina vänner. Det blir så sällan eftersom alla bor långt borta så när det väl händer blir jag så kärleksbubblig i magen att jag nästan spricker.

9. Senast lästa bok, och vad tyckte du om den?
Hungerspelen-trilogin, lite olikt det jag brukar läsa och väldigt bra.

10. En daglig ritual du har svårt att bryta?
Att ligga kvar lite för länge i sängen på morgonen. Ammar, blundar, förtränger.

11. Vad hoppas du att du gör om tio år?
Jag vill bo i Rörsjöstaden i Malmö, ha en Inez som är 11 år och kanske en Ingo/Ebbe som är runt 5. Jag jobbar på kontor typ 9-5 men prioriterar bra och får tid till något eget band eller projekt på kvällen ibland. Leker och gör utflykter med mina barn hela helgerna och tycker det är viktigt att middagen alltid äts tillsammans. Har kommit över spärren som gör att jag inte vågar resa och bilar en månad genom USA.

Mina 11 frågor:

1. Vilken tidning är din allra bästa och varför?
2. Vad imponerar på dig?
3. När du är på second hand och loppis, vad kikar du då efter?
4. Vilket är ditt drömtema på en fest?
5. Om du fick byta liv med en bloggare en vecka, vem skulle du välja?
6. Vilken mat brukar du bjuda på när du har gäster?
7. Vart hade du flyttat om du var tvungen att byta stad just idag?
8. Tre band du vill se som du aldrig har sett?
9. Vilka tv-serier älskade du som liten?
10. Ditt bästa klädesmärke?
11. Vad är det tråkigaste du vet i hela världen?

Jag utmanar: Matilda, Turez, Linda och Angelica. Alla andra i min läslista har redan publicerat den tror jag. Om inte eller om du bara gillar att svara på frågor: gör den för guds skull!

Lika uppstyrt som läppstiftJag skulle logga in här på blogg.se och på deras startsida brukar det visas inlägg från andra som bloggar på samma portal. Då föll min blick på dessa bilder från Hanna Westman och kände direkt att vilka jäkla jag-skor det här är! Hade jag inte kånkat unge mest hela dan hade dessa garanterad suttit på mina fötter. Nu kör jag kängor seven days a week. Och blir lite generad av tanken på att bära högklackat. Känns idag ungefär lika främmande och uppstyrt som läppstift.

HIGH 5


Jag har varit på krogen! Vill göra high five med mig själv!

Gick dit halv fem, va i två timmar, drack två öl och käkade bästa vegburgaren på säkert tre år. Babybarnet (som fyller 1 om en vecka) var med och charmade hela stället. Pappan fick agera "nykter och vuxen", sippade vatten och jag satt och skålade med min namne. Ja, precis hon som har fest den 11:e maj! Vi kan se detta som en liten uppvärmning minus barnvakt. Jag utbrast flera gånger att det här är det bästa sen Inez föddes. Och jag tror fan det lite, om man bortser från diverse kärleksmoment med Inkan och hennes pappa. Och min Rodebjer-kappa. Det känns så stort och viktigt och även om det bara var lite gutt häng på restaurang i två timmar så känns det som om en hel värld har öppnat sig för mig. Den världen som innebär en kombo mellan mitt gamla och mitt nya liv och jag tycker det är så vackert.

Obs. Menar inte vacker på det sättet som att jag är full i detta nu och således hade tyckt att allt va ganska vackert utan som i att livet kanske inte behöver vara slut för att man får barn.

...


I mitt huvud: Åh om jag bara hade ork att ta mig ut och promenera så jag kunde gå ner fyra kilo och få lagom plats i alla mina klänningar och det är så synd om mig som aldrig har tid att träna och jag får inte träna hemma för min dotter tycker det är läskigt när mamma inte beter sig som folk och golvet är så smutsigt att där vill man ju inte ligga och plankan hur fan gör man den det är nog svårt så det skiter jag i och jag kan ju lika gärna äta den här kakan till frukost för jag kommer ju äta den ändå sen.

Alla goda ting är två (tre!)Det här är en av mina bästa bilder på Inez och hennes pappa. Vi blev med barn bara några månader efter att vi blivit ihop och idag firar vi två hela år. Inte så mycket för världen, men precis allt för mig.

EfterlysningVåren - var tog du vägen? Inte konstigt att man stänger in sig och kollar barnteve och lägger pussel hela dagen när vädret är pest och kolera. Min unge är inte ute mycket nu kan jag säga.

En stor seger


Jag har beställt barnvakt den 11:e maj då min kompis fyller år och har fest. Det är enormt stort i min värld. Ett tag kändes det som om jag aldrig skulle våga lämna bort henne. Måste förmodligen dricka två öl på studs bara för att kunna slappna av. Men jag kommer tillbaks till henne vid kanske 12 på natten och har skjuts som kör hem mig ifall allting går dåligt. Ser detta som en stor seger även fast det är en hel månad kvar. Däremot känns det just nu som om jag ALDRIG kommer kunna ta beslutet att sluta amma.

Tecken på att jag inte är helt stabil:


Jag har fått för mig att "Ingo" är ett hippt namn.
- "Det här är mina kids Inez och Ingo". Hur mycket jag än försöker tuta i mig själv att det faktiskt inte är häftigt alls, så tycker jag likväl att det är en helt underbar kombo. Jag kunde ju åtminstone ha hajpat "Iggy".

Sjuka laxarAlltså jag tycker inte 13 lax i månaden är ett okej pris för en hyresrättslägenhet. Även om den är stor och ny. Det är något helt sjukt över det (som bara skriker om att göras om till bostadsrätt för den delen!). Men å andra sidan kanske jag borde hålla tyst som betalar prick hälften för en ynka tvåa.

Allt eller inget


Blä. Jag stampar på samma ställe och kommer ingen vart. Vet liksom inte hur jag kommer loss. Läser "inspirerande" böcker och bara kräks på insikten om att allting är upp till en själv. Ibland pushar jag mig själv och får ork, men då finns ingen tid. Ibland, men sällan, är det tvärtom. Och jag är en "allt eller inget"-person och det funkar inte att va det när man har barn.

TACO FÜR ALLEHade lite chili con carne (egentligen sin carne, men låter rätt töntigt ju) som min svärmor skickat med mig hem. Lyckan när jag kom på den ultimata tanken: tacos! Jag är löjligt, jag menar verkligen löjligt, förtjust i tacos och äter det gärna ett par gånger i veckan. Min kille tycker det smakar skit och vill inte käka om det inte är genuint långkok och så lång borta från Santa Maria-kryddblandningar man kan komma. Vilket kan vara kul, typ en gång i kvartalet när man har gäster och dricker öl (vilket jag inte har börjat göra än). Annars tar det ju bara sjukt lång tid och det smakar ju lika gott att smacka ihop en böngryta på en halvtimme. Detta tacosälskande brukar jag poängtera, eftersom det är en riktigt okool grej i en stor del av min kompiskrets.

Så nu adderar jag isbergssallad, majs, riven ost, köpe-dipp (sån man har till chips), tacosås och några droppar lime och njuter av hur något så simpelt kan vara så gott. Och så ska jag kolla på något riktigt sunkigt som han hatar, dricka kaffe och äta upp alla kakor och avsluta med någon bok Oprah Winfrey kärat ner sig i. För ikväll är det min första egna kväll på så länge att jag håller på att bli tokig. Alltså på riktigt koko i huvudet. Vad brukar ni göra när ni verkligen måste slappna av på ert egna sätt?

American Horror Story
American Horror Story är min nya favvo tv-serie. Läskig så in i bomben men allt är bara bra, bra, bra och ruskigt snyggt. Jag har sett ett ynka avsnitt än och är inte hundra på att jag vågar se alla, jag har ändå redan bestämt mig för att det här är årets kap. Tv-serier är guld. Men nu när jag har börjat läsa böcker ser jag i princip inga serier alls. Det går verkligen inte att äta kakan och ha den kvar.

RSS 2.0