Mamma 2012


Det här må vara lite dramatiskt. Men det är ofta det är just så i mitt huvud. Och det här har jag gått och tänkt på ett bra tag. Det är nämligen såhär att jag tror att jag har tappat mitt språk och min identitet. Jag krafsar ihop lite bokstäver och sen nöjer jag mig med att låta som en dålig insändare med tips i Hemmets Journal. Lite käckt. "Vad härligt det är med praktiska lösningar!" och "Jag går igång på källsortering - det känns så härligt efteråt". Typ. Fast jag kanske egentligen hade velat skriva hur identitetslös jag känner mig emellanåt, klaga på hur ojämställt livet blev när Inez kom och visa hundra bilder på kläder jag hade köpt om jag hade samma kropp som innan jag blev med barn. Men jag känner att det måste vara lite... snällt när man skriver blogg och har barn? Inte så bittert. Absolut inte argt. Rädslan för att vara en dålig mamma är enorm, så stor att det nog lite i bakgrunden påverkar vad jag skriver här. Jag vill ju att ni ska gilla mig och förstå mig. Ett behov jag aldrig riktigt hundra har känt i den "verkliga" världen. Men jag blev mer hudlös än någonsin när jag blev med barn och på nätet kan jag inte se folks reaktioner och försvara mig.

Jag har ingen aning om hur annorlunda bloggen hade sett ut ifall jag kände att mitt huvud kunde koppla ordentligt i kombo med att jag tyckte det kändes okej för mig att skriva precis vad jag ville. För så är det. Det är inte alls bara av rädsla för att vara PK som fingrarna inte riktigt kommer igång. Jag vet inte riktigt vad jag gillar, vad jag vill skriva om. Jag kommer inte ens ihåg vad jag lyssnar på för musik. Jag är ett vitt papper av förväntningar från omvärlden som Inez har ritat en stor cirkel på och nu försöker jag själv fylla den där cirkeln med sånt som jag kan förknippa mig med. Och att dessutom försöka uttrycka allting i skrift, det blir ibland bara för mycket.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag känner verkligen igen mig. Jag tror dock att en måste våga chansa. Att prova vem jag är nu, som både förälder och Matilda. Och våga vara en "dålig" mamma i någons ögon.Pepp! Jag vill höra jämställdhet! Och kläder! Du verkar ha sjukt fin stil.

2012-04-25 @ 13:30:41
URL: http://wordpress.bitterochljuv.com
Postat av: Sister awake

Väldigt bra skrivet! Och så sant.

Jag vet inte heller vem jag är längre. Eller vad jag tycker om.

Dock misstänker jag att hag var så självupptagen innan kidsen kom att jag hade stenkoll på allt som rörde mig eller mitt liv. Nu finns det varken tid eller ork till att vara självupptagen. Satte mig och mitt liv lite på hold på obestämd framtid i samband med första förlossningen..

2012-04-25 @ 20:37:28
Postat av: fifi

Känner igen mig! Ibland känner jag mig helt borttappad, eftersom så mycket av det som var "jag" inte längre finns kvar, intressen har försvunnit osv. jag ska försöka få till ett inlägg om detta har jag tänkt, ska bara få ihop lite ork först...

2012-04-25 @ 22:17:55
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: turez

Klart att du ska skriva precis så som du känner och ingen kommer hata dig för det.

2012-04-26 @ 06:58:25
URL: http://turez.wordpress.com
Postat av: ALFAMAMMA

Tack för respons! Det här får nog bli ett inlägg till.

2012-04-26 @ 15:19:14
URL: http://alfamamma.blogg.se/
Postat av: Marie

Åh jag känner igen mig. Jag blir lite provocerad av folk som säger om sig eller andra att de "inte har förändrats av att de fick barn" eller att de "inte låtit barnet styra deras liv". Nu har jag insett varför också: jag har ändrat så mycket i mitt liv som en direkt följd av barnet. Men jag gillar det samtidigt. Jag ska bara försöka hitta vad det var för musik jag lyssnade på. :)

2012-04-26 @ 19:03:36
URL: http://hjartatmitt.wordpress.com
Postat av: Lena

Jäklar vad det här inlägget satte ord på något jag gått och halft omedvetet grunnat på ett tag. Helt klart har förväntningar om hur en mamma är betydelse för vad jag skriver på bloggen och inte. Och vad jag pratar med andra om. Kanske till och med vad jag tillåter mig att tänka i min ensamhet.

En mamma är väl stark och varm och trygg och glad.

2012-04-28 @ 21:40:04
URL: http://ordagranna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0