Alkohol och kids


På tal om öl och alkohol. Jag vet inte riktigt hur föräldrar brukar göra. Men om jag, killen och Inez går på restaurang är det väl okej om jag dricker starköl/vin till maten fast jag är där med mitt barn? Jag märker att jag har problem att stå för detta hundra procent och jag har aldrig diskuterat det med någon annan förälder, förutom min kille, så jag vet inte hur man brukar göra. Han dricker alltid alkoholfritt, så in case of emergency finns inte riktigt med i ekvationen heller. Dock tror jag att barn alltid märker när en förälder beter sig annorlunda (läs: druckit alls). Hur gör ni? Hur gör ni hemma?

Kommentarer
Postat av: Angelica - Mamma till Moa

Jag kan dricka 2 glas vin en kväll utan att känna mig som en dålig förälder. Jag vet att jag kan ta hand om Moa, annars hade jag aldrig druckit de två glasen :)

2012-05-26 @ 08:32:49
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/
Postat av: turez

Det är klart att du kan dricka lite vin, eller nån drink.

Jag och Kristoffer har båda två suttit och tagit en drink hemma osv. Det är inget man får en personlighetsklyvning av och då är vi fortfarande kapabla till att ta hand om Alexis. Men om den ena vill ha mer så är det så klart så att den andra får nöja sig för att inte också bli berusad.Att vara berusad och sedan tar hand om sitt barn är ingen bra kombo. Men att bjuda över vänner på middag och dricka ett par glas vin är väl inte så farligt?

Om man inte blir full på de glasen då, vill säga.

2012-05-26 @ 11:33:31
URL: http://turez.wordpress.com
Postat av: Matilda

Jag tycker också att 1-2glas är helt lugna puckar, dricker man det hemma en fredag/lördag brukar det ju dessutom ta en bra stund att få i sig dem. Vi är rätt mat och dryck-nördiga och då skulle det kännas konstigt att inte kunna ta ett par glas av en asfin porter eller ett smarrigt, kryddigt vin en fredagskväll när hon somnat.Om den ena vill kalasa till det brukar vi enkelt lösa det så att den andra har ansvaret för Iris under natten (om hon vaknar) och hela förmiddagen. Även om ingen av oss direkt "super till det" eller blir bakis känns det respektfullt mot lillan.Rent generellt tänker jag bara att det senare är viktigt att kunna ha en dialog med barnet, om det i någon period (eller genomgående) tycker att det känns jobbigt med alkohol är det bara att avstå. Men så är det ju lite med allt. Kräver jag att Iris ska lyssna på mina regler får ju jag också vara lyhörd för hennes behov och integritet.

2012-05-27 @ 20:55:49
URL: http://bitterochljuv.wordpress.com
Postat av: fifi

Ska skriva ett inlägg om detta tänkte jag! Jag har faktiskt inte druckit nåt förrän igår, har inte vågat, utan har fått ett ganska konstigt förhållande till alkohol sen Elly kom. Hm, återkommer i frågan.

2012-05-27 @ 21:17:28
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: Susanna

Jag tycker absolut att man kan dricka med barn. Och med dricka menar jag då typ en öl, inte häva i sig sju stycken. Det gör vi ofta på uteservering.

2012-05-28 @ 19:33:08
URL: http://menvisst.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0