Mitt alldeles egnaVeckoslutet på Öland tog verkligen all min energi, precis tvärtemot vad jag trodde. Jag åkte dit för att ladda mina batterier och ha det lite trevligt. I mina tankar skulle jag vila upp mig och läsa hela dagen lång. Bara bada, leka, mata och söva bebis någon timme här och där. Men allting blev stress, bitvis dålig stämning, ett konstant övervakande över helvild 1-åring som skulle lära sig att inte röra alla ömtåliga grejer som inte plockats bort "för att det är lika bra att lära dom från början". Men kom igen: minst tio ljuslyktor i varierande grad ömtåligt glas i Inez ansiktshöjd, ljusstakar, flera små glasskålar, krukväxter och oljelampor på golvet. Och detta bara i vardagsrummet. Hur kan man sitta med näsan nere i en bok då? Svar: det går inte. Köksdelen orkar jag inte ens tänka på. En positiv grej är att jag verkligen börjar gilla vår lägenhet och det faktum att vi nästan kan lämna Inez helt obevakad, för vi inte har något hon kan skada sig på och saker vi är rädda om placerar vi helt enkelt i en höjd som hon inte når.

Eller i mitt nya skåp. Jag har älskat det sen första gången jag såg det men aldrig haft ett hem det passat in i (och för att jag har vägrat IKEA ett antal år). Det här var det perfeka tillfället att köpa. Alltså känslan av makt när man har ett eget skåp man kan låsa in precis vad man vill i och INGEN kommer in i det.

Kommentarer
Postat av: turez

Alldeles utmärkt, särskilt om man har en liten som gärna pillar på allt.

Och om man lever ett dubbelliv och har lite hemliga grejer ;)

2012-05-22 @ 09:56:17
URL: http://turez.wordpress.com
Postat av: Matilda

Jag har verkligen utvecklat ett hat mot alla som bah "sätt gränser då". Klart de vill upptäcka på nya ställen, oavsett hur bra koll på regler de har hemma. Jag hart börjat sanera folks hem från farliga grejer och bah "du kanske inte minns hur det vart, det var ju så länge sedan."

2012-05-22 @ 11:00:38
URL: http://wordpress.bitterochljuv.com
Postat av: fifi

Jag förstår dig! Jag tycker att det är skitjobbigt att komma hem till folk som inte har småbarn, för det finns så mycket som är farligt och förbjudet, och nej, det funkar inte alltid att säga NEJ. Det tar verkligen på krafterna.

2012-05-22 @ 22:27:18
URL: http://fififantastic.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0