Från lyx till livskris


Vi har haft det lyxigt enkelt med Inez. Hon sover gärna mellan midnatt och lunch bara hon får vakna några gånger och få mat och ny blöja. Sen är hon rar resten av dygnet och tycker om att sitta i bilbarnstolen och kika på oss, ligga och fundera eller gosa med egentligen vem som helst. Men i natt verkar vinden ha vänt. Hon har inte velat sova alls. Enda hållbara lösningen har varit att turas om att ligga vaken bredvid henne och se till att sätta in nappen när den har trillat ut. Varvat med blöjbyten, amning och gos.

Detta har fått mig att känna mig sjukt otillräcklig. För jag kände verkligen hur all livslust försvann ur mig för varje minut jag inte fick sova. Tänkte redan efter en halvtimme "ska det behöva vara såhär för alltid nu?" och målade upp skräckscenarion inför den stundande helgen då killen åker till Bryssel och jag ska ta precis allt ansvar själv. Det här tålamodet som gör att man inte dör på fläcken av trötthet och skriknätter, kommer det utav sig själv?

Kommentarer
Postat av: Matilda

Åh vad jag känner igen mig. Jag har upptäckt något ytterst märkligt med mig själv: även om det nästan konstant (när sådana nätter/dagar inträffar) känns som att jag är precis på gränsen till att trilla av pinn och OM det händer en enda liten grej till så kommer jag kollapsa så tenderar den gränsen att flyttas precis lagom mycket när den där lilla grejen inträffar. Men inte är det en härlig känsla. Nej, inte någonstans.P.s du verkar vara långt mer än tillräcklig som så snabbt kom på att närhet och gos är vad som behövs och ger det! Snarare väldigt bra mamma-material skulle jag säga.

2011-04-26 @ 12:44:08
URL: http://tjockochglad.wordpress.com
Postat av: Liw

Förlåt, har helt missat att ni fått er lilla guldklimp. Grattis!Skulle tro att hon kräver mer mat och att din produktion inte riktigt har kommit igång ordentligt, då blir det några sådan där nätter, men amma amma och sen kommer det funka.Kram!

2011-04-26 @ 13:18:45
URL: http://liwetochvardagen.se
Postat av: Angelica - Mamma till Moa <3

Jag kunde också känna precis som du, men jag tror absolut de kommer att vända för er med :) Dom små kräver ju så mycket närhet och så äta ofta.

Du är inte ensam om att känna som du gör. Sov samtidigt som henne på dagarna, så du orkar. Kram

2011-04-26 @ 14:32:49
URL: http://mariaangelicasofia.wordpress.com
Postat av: Linda

Det kommer såna här perioder då de är mer skrikiga och kräver mer av dig. Amma, amma, amma så du får mer mjölk, sov när Inez sover, stäng av mobilen, låt diskberget stå kvar, struna i allt runtomkring och fokusera på lilla familjen. Låt killen gå ut och gå med Inez nyammad i vagnen så du får lite egentid till att bara vila.. För det kan vara jättesvårt att komma till ro och sova när man är nybliven mamma och uppe i varv. Men allt du upplever är helt normalt och det är som en berg och dalbana.. Och så fort du tror du fått in en rutin som passar så ändras allt..

Vissa dagar är man så trött så man är helt övertygad om att man inte kommer överleva. Men det gör man.Tänk på mig! Jag har TVÅ!!! Gustav går upp varje morgon kl 6. Vissa nätter har Ellen velat äta flera gånger.. Jag kan inte passa på o sova medans Ellen gör det för jag har Gustav att ta hand om. Men man klarar det. Det gör man.. Försök att njuta. Sitt uppe på natten om hon vill det och sov på dagen. Snart är hon ett år och du undrar vart den mysiga bebistiden tog vägen!Kram

2011-04-26 @ 14:59:41
URL: http://sisterawakesfunderingar.blogspot.com
Postat av: Sandra

Åh, här har jag missat att titta in på ett tag och så har det hänt såhär stora grejer! GRATTIS till fina lilla Inez, hon verkar fantastisk!Och du, det kommer inte alltid att vara så. Det gäller bara att göra det bästa möjliga av situationen. När Vide var nyfödd och vägrade sova på nätterna (det var inte så ofta men det hände absolut) brukade vi gå upp och titta på film och göra iordning värsta soffmyset. Sen sov vi närhelst Vide sov, om det så var mitt på dagen. Bebistiden kommer inte tillbaka, som någon sa, så man får ta tillvara på det så mycket man bara kan. (Jag ville slå på alla som sa så till mig då, men nu vet jag precis vad de pratade om).

2011-04-26 @ 16:19:54
URL: http://yousoundsotwee.blogg.se/
Postat av: Emelie- Mamma till Lilly

Stort grattis till Inez, hon var minsann en riktig sötnos! :)Jag tänkte även kommentera inlägget men jag är dessvärre för trött ;)

2011-04-26 @ 22:14:43
URL: http://trytoreadmymind.blogspot.com
Postat av: turez

Ja, det är verkligen bra att få egen sömn för när det krånglar rinner tålamodet, orken och allt ut i sanden. Och det är ju olika det där. Hur bebisen vill ha det och hur dygnen blir.

Det bästa är att inte försöka stressa. Bebisen känner av hur du känner det (inbillar jag mig).Hoppas denna natten blir bättre.

Kram

2011-04-27 @ 17:03:35
URL: http://turez.wordpress.com
Postat av: emma

hon kommer nog snart in i rutiner. Vi har också haft en sån natt, men jag försöker tänka att jag får vila på dagen när hon vilar då. Lycka till! :)

2011-04-27 @ 19:13:40
URL: http://blogg.mama.nu/fashionmama
Postat av: Jessica

Här finns en till bebis som växlat från trött till gnällig. :P Tycker att det funkar bra att turas om att sova, så att ingen behöver bli trött. :)

2011-04-27 @ 20:01:21
URL: http://nettelbarn.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0