Det här med att tvättaHur gör man när man tvättar bebiskläder egentligen? Jag kom äntligen till skott ikväll och tog tag i det här med tvättandet. Jag tvättar färgglada kläder för hand, med yttepytte parfymfritt tvättmedel. Sen tvättar jag ljusa kläder i maskinen, även där med parfymfritt tvättmedel. Och så torkar jag alla plagg i torkskåp. Tänker att jag kör alltihop i maskinen i fortsättningen, förutom plagg det är handtvätt på förstås. Men det viktigaste: jag har tagit ett kort!

Dag 01 – din favoritlåtSåklart inte min favoritlåt genom tiderna. Men ett sådant val vore ju omöjligt att göra för vem som helst. Den här får mig att vilja dansa lika mycket nu som för ett år sedan. Trots att jag har lyssnat på den tusen gånger. Det tycker jag är så nära "favoritlåt" man kan komma.

Hakar på det här med listor


Jag tillhör kategorin människor som tycker att det är superkul när folk har musikvideor med i sina inlägg. Därför hoppar jag på den här "utmaningen" om att lägga upp en video om dagen. Och jag hoppas musiken kan ge er lite inspiration!

Dag 01 – din favoritlåt
Dag 02 – din hatlåt
Dag 03 – en låt som gör dig glad
Dag 04 – en låt som gör dig ledsen
Dag 05 – en låt som påminner dig om någon
Dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
Dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
Dag 08 – en låt som du kan hela texten till
Dag 09 – en låt du kan dansa till
Dag 10 – en låt som får dig att somna
Dag 11 – en låt av ditt favoritband
Dag 12 – en låt av ett band du hatar
Dag 13 – en låt som är guilty pleasure
Dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
Dag 15 – en låt som beskriver dig
Dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
Dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
Dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
Dag 19 – en låt från din favoritplatta
Dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
Dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
Dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
Dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
Dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
Dag 25 – en låt som får dig att skratta
Dag 26 – en låt du kan spela på instrument
Dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
Dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
Dag 29 – en låt från din barndom
Dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Bocka avGå på bio innan bebisen kommer - check! Kvar: färga hår och packa bb-väska.

Inte så häftig


Idag har jag varit på besök hos barnmorskan. Hon är himla fin och var så glad över att jag mår bättre nu. Hon vet ju om vilka turer det har varit den sista månaden. Mitt SF-mått är uppe i strax över 37 centimeter, så nu känns det som om jag inte kan bli så mycket större. Efter besöket hos barnmorskan lyckades jag gå i exakt en butik innan jag fick så mycket sammandragningar att det blev ohållbart. Då kände jag mig inte så häftig. I den butiken köpte jag äggdekoration till påsk. Då kände jag mig ännu mindre häftig.

Veckans bästaNu vankas veckans bästa tv-program. Och jag är så nöjd. Sen jag skrev sist har jag orkat tvätta håret, promenera till affären, börjat med handtvätten av alla bebiskläder och lagat tagliatelle med vegetarisk köttfärssås.

Vill vara ett snyggo


Nu har jag bokat in hårfärgning sju mil bort på lördag. Har fått ett stort sug av att klä mig snyggt, röra mig bland människor och se sådär strålande ut i solskenet. Tror det är en konsekvens av en stillasittande vinter i halvtrista mammakläder. Av att det regnar ute idag och jag inte ens orkar gå till affären. Nu har jag fått för mig att jag vill ha foundation (när använde jag det dagtid senast? gymnasiet?), parfym (men det kan ju inga bebisar vilja vara i närheten av) och ny frisyr (yeah right). Har inte ens någon aning om vad jag ska ha för kläder när bebisen är ute. Men jag samlar ju på klänningar, så jag borde ha åtminstone några stycken med knäppning fram. Jag har hängt fram en. Tänker att alla bara kommer titta på bebisen ändå.

HannaIbland blir man glad för så små saker. Som när ens nya solglasögon visar sig heta Hanna. Som jag.

Vi håller oss inneInga ytterligare tecken på bebis. Hon har nog lyssnat på mina förmaningar om att hon minsann får vänta tills jag tvättat åtminstone lite bebiskläder, plockat fram icke mamma-kläder till mig själv och gått på bio med hennes pappa. Det är så mycket jag skulle vilja hinna innan hon kommer, som kommer bli så mycket krångligare sen. Men jag är så väldigt trött hela tiden och får så mycket sammandragningar att det är jobbigt att röra sig utanför lyan. Lycka då att killen beställde hem Sex & the city-boxen idag. Så vi kan säga att både jag och Skrillan håller oss inne, på olika vis.

Vila och vacker låtNu har jag fått sova ett par timmar. Intalar mig själv att det gjorde gott, men blev ärligt talat mest bara snurrig och ännu mer olustig i kroppen. Vi tar och väger upp det med en fin låt tycker jag.

Den jobbiga natten


Min natt har varit fruktansvärt jobbigt. Trodde ett tag att jag hade fått maginfluensa, men det var falsk alarm (skräcken!). Kunde inte sova mer än max två timmar och hela kroppen fick för sig att liksom skaka. Och så dessa sammandragningar på det, som vägrar sluta. Jag har ju räknat kallt med att bebisen inte ska kika ut förrän i april, men just precis nu tvekar jag lite. Magkänslan säger mig att det snart är på gång. Men oj vad jag kan ha fel! Brukar vara rädd för det, men tar nog och skippar det den här gången.

Hej alla fina!


I tisdags började jag äntligen må bättre, efter diverse besök på sjukan, medicinhöjning och eeg och grejer. Men i onsdags började sammandragningar och förvärkar som fortfarande inte har slutat. Det håller på dygnet runt och börjar bli ganska påfrestande nu. Men det gör inte tillräckligt ont för att jag ska ringa förlossningen och kolla eller så. Hittar dåligt med information om det på internet bara och det gör att det inte känns så kontrollerat. Blir nervös av att tänka på att bebisen kan komma imorgon likväl som om flera veckor.

Från och med nu börjar jag blogga som vanligt igen. Och det bästa: nu har fröken en digitalkamera! Så bara jag har lärt mig hur den fungerar så kan jag börja lägga in egna bilder.

Idag tänker jag


Det är torsdag. Tio dagar kvar till beräknad förlossning. Tänker inte så mycket på det, det händer när man minst anar och kommer säkert att gå jättebra. Däremot tänker jag på Matilda som redan befinner sig på sjukhuset, av tråkiga skäl, och Jessica som gör likadant. Och på Marie som inte heller är hemma, men av helt andra skäl och som kanske fått ut sin plutt vid det här laget.

På SpåretVi fick 61 poäng i På Spåret den här gången. SEXTIOEN! För tre veckor sedan fick vi 41, sedan förlorade vi med två poäng mot paret Haag som fick 34 men kom igen med 42 poäng förra veckan och nu helt oväntat sopade vi banan totalt! Enda frågan vi inte kunde var den om gatan i London. Min killen sa "något med Sav... row" och jag förstörde allt och sa "Salisbury road!". *bitter*

ALIVE


OBS. Föder ej barn! Har dock hängt i sjukhussvängen så mycket den senaste tiden att datorn inte riktigt funnits i min värld. Nu är jag tillbaka men känner inte riktigt för att försöka förklara precis vad som är problemet, eftersom jag själv (inklusive läkarna) inte vet. Det ska göras tester hit och dit, även om många inte kan göras förrän Skrillan har kommit ut (tror det ska röntgas hjärna och grejer).

Lilla bebisen mår dock alldeles utmärkt. Vi träffade en förlossningsöverläkare av något slag som på en sekund lokaliserade varenda liten kroppsdel hos den lilla. Hon ligger sedan länge med huvudet neråt men det är inte helt fixerat än. Det var skönt att få veta att alla onda förvärkar inte har börjat arbeta henne neråt. I måndags hade jag även ett vanligt rutinbesök hos barnmorskan, bebisens hjärtljud ligger som vanligt över 140, mitt blodtryck låg på 120/75 och sf-måttet är nu 34 centimeter. Jag brukar be om ett extra hb-prov, men vet med mig att jag slarvat med järntabletterna den senaste veckan så jag lät bli. Brukar ha max 112 när jag är noga med tabletterna, så jag gissar på att det ligger ruskigt lågt.

<3Min kille är inte klok. Dagens påhitt är att laga pavlova med jordgubbar och passionsfrukt mitt i natten. "Tar ett par timmar bara".

Kaffe och lycka


Jag dricker kaffe igen. Varje dag. Och det smakar GOTT! Från att jag blev gravid i början utav juli och fram tills senare mitten på februari så tålde jag knappt lukten, men nu har jag blivit mig själv igen. Tycker dock att det är lite konstigt att börja tycka om det nu, det hade varit mer logiskt om det inte kom tillbaka förrän efter förlossningen.

Lite klagosång


Jag deppar loss lite här hemma. Min kille började drömjobbet i måndags och jag är så glad för hans skull, men det är inte kul att han är borta tolv timmar per dag. Åtta timmar vore okej, men fyra extra gör så himla stor skillnad. Det här med att han kommer hem vid åtta på kvällen istället för fyra (eller åtminstone fem! sex!).

Jag försöker tänka positivt. Det ger ju mig all tid i världen att fixa saker i hemmet på, som att sortera in alla nyinköpta prylar i skåpen, tvätta bebiskläder och organisera klädkammaren. Men orken finns ju inte! Jag är glad om jag orkar få i mig lite frukost, sitta vid datorn, läsa tidningen, kolla lite tv och koka tortellini under de tolv timmarna han är borta.

Det värsta: jag känner mig dålig när han kommer hem vid åtta på kvällen och direkt ställer sig och lagar mat till oss (från grunden, alltid från grunden), trots att han håller på att duka under av trötthet.

RSS 2.0