Att göra resten av semestern:

 
Läsa bok.
 
Läsa tidning.
 
Sova.
 
Äta god mat.
 
Kanske vara lite i solen och hålla koll på när Inez sparkar boll och äter smultron. Kramas lite med killen. Drömma om ett eget sommarställe och sen glädjas åt att man kan packa ihop och åka till stan när man tröttnat.
 
 
 
 
 

Rapport om boken


Jag läste ut boken! Den var jobbig på det där skavande sättet, men väldigt bra. Chic-lit för folk som gillar komplicerade relationer och svärta. I mitt läsflow har jag redan hunnit hundra sidor in i Ängelns lek och är jag riktigt snabb har jag fyra andra böcker på tur med i packningen.

Mitt litterära hopp just nu

 
Om den här boken är lika seg och omöjlig att avsluta som Darling River och Kärleken i Julia Anderssons liv så bör jag ta ett allvarligt snack med mig själv och komma fram till om det är mig eller böckerna det är fel på.

Lägenheten

 
Imorgon får vi besked och jag har känslan av att vi inte får den, men tänker ändå på den 24/7. Något måste hända i livet, för att allt inte ska fortsätta gå åt fel håll. Och det är så nära. Vi är max på plats två i kön. Alla andra stora förändringar tar sådan TID och kräver så mycket JOBB. Detta hade kommit lite gratis. Som en bonus för hård kamp.
 
Något annat vi ska göra imorgon är att åka till Öland. Båda våra familjer är där och på onsdag ska jag gå all in för att fira min födelsedag. Jag tänker mig storslagen frukost, jordgubbstårta, sol, barnvakt, finkläder och äta ute. Annars ska jag försöka ägna veckan åt att läsa och verkligen slappna av. Får jag inte lugn och ro åker jag hem. Denna kropp orkar inte mer stress.

Jävla fin midsommar

 
Nu dricker jag en cider jag tog med mig från morsans kylskåp för att palla gå på midsommarfest. Känner mig sjukt obekväm. Inez ska med och jag är nästan bergis på att det kommer vara 0 andra barn där. Vet inte hur man gör. Hur man beter sig. Både vara Hanna och morsa och rolig och duktig. Och det här med att festen ska börja så tidigt? Får panik av tanken på att umgås med folk i mer än två timmar eller så. Och knytis är det. Vi har köpt runt jävla knäckebröd och färskost. Räcker ju inte. Borde man inte tänka att det ska kosta ungefär lika mycket som att gå på restaurang? En hunka känns INTE okej. Men vi har inte varit hemma så det fanns ingen möjlighet att laga något. Och andra har redan köpt ostar, potatis, gräslök, glass, jordgubbar, sill, dricka och sånt. Inky och jag har matchande klädsel i alla fall. Ljusgul och mörkblått. Och vi tänkte inte ens på flirten med Sverige! Kan bli bra detta.
 
Obs. Min kille har svart t-shirt. På midsommar! Finns väl 364 andra dagar man kan ha en tråkig svart t-shirt på sig?

För bra för att vara sann

 
I lördags upptäckte jag att vi blivit erbjudna en lägenhet i mitt drömhus här i stan. Mitt i stan, ungefär så centralt det kan bli utan att ligga på den stökiga gågatan. Så i söndags var vi och kikade på den och den motsvarade alla förväntningar. Den hade stort kök, ingen himla öppen planlösning, två toaletter, stort vardagsrum, stort sovrum och en klädkammare. Den ligger en liten trappa upp, så det blir inte jättejobbigt med barnvagnen och huset är från min favvo 30-talet. Trädgården är supertjusig och det tar en ynka minut att gå till älskade bibblan. Nu vågar jag inte skriva fler fördelar, för vi har inte fått den än. Den är verkligen för bra för att vara sann. Sjuttio kvadrat, alltså tio kvadrat större än vår nuvarande och, håll i er: ett par hundralappar BILLIGARE. Så jag hoppas vi får besked snart, positivt eller negativt, för annars kommer jag få ett nervöst sammanbrott inom kort.

BoklöftetMitt nyårslöfte om att läsa två böcker i månaden går inte alls som jag tänkt. Allt för många böcker jag väljer är för långa, för sega och gör att jag börjar tänka att "tvätten vore nog både vettigare och roligare än den här". Och då tror jag ändå hela tiden att jag väljer säkra kort. Mycket topplista har det blivit. Nu ska jag till bibblan och se om jag äntligen kan hitta någon pärla att läsa efter jag tragglat mig igenom "Kärleken i Julia Anderssons liv". Alltså boken är bra (fast jag inte känner igen mig i huvudpersonen för fem öre) men den tar ungefär ett liv att läsa?

Amma eller inte amma


Nu känns saker och ting lite bättre. Jag håller på och utarbetar en plan som ska ge oss båda känslan av att kunna leva våra liv lite som vi vill. Den går ungefär ut på att vi ska få två "egna" dagar var i veckan som vi får göra vad vi vill med. Men grunden i att jag ska kunna ta för mig av världen på lika villkor som killen är att jag slutar amma. Jag vet ju det, har vetat det hela tiden. Det finns nästan bara plus med det. Jag är nästan bergis på att det kommer göra Inez enklare att lägga om kvällarna, det kommer göra att vi båda kan lägga henne och jag vet att hennes mor- och farföräldrar står i kö till att vara barnvakt åt henne så jag och Andreas kan få den egna tiden vi så väl skulle behöva. Och hälsoaspekten: min kropp är så slutkörd och skruttig sen jag fick giftstruma att jag är förvånad över hur smidigt och bra amningen har funkat.

Men det är ju så mysigt att amma. Så smidigt. Så mycket "min bebis"-feelings. Inez är helt tokig i det, hon skulle aldrig sluta på eget initiativ. Och jag hatar förändringar mest av allt i hela världen.

Detta lilla skitliv


Mår inte helt hundra. Trodde det bara var missnöje över livet men var hos doktorn idag och har så dåliga värden som inte blir bättre av medicinen att han skickade remiss för operation. Dessutom har jag för mycket kalk i blodet och det var ingen höjdare det heller. Så jag ska kissa i en dunk under ett dygn så att kalkvärdena i urinen kan kollas. Sjukt ovärdigt att kissa i en jävla dunk! Skönt ändå att jag gick till doktorn idag, har varit så förkyld i veckan att jag tänkte bangat. Har inte orkat någonting och killen har varit på Öland och haft det kul med sin bror. Imorgon ska han till studion. På fredag ska han spela på Österlen. Kanske hjälpa sin morbror lördag och söndag. Ungefär så håller det på och han fattar inte hur jag kan tycka att det är så inte okej.

Skör som glas, hård som diamantDen här lilla prylen slog i sin mun så det sprutade blod över hela henne och halva lägenheten. Jag vill verkligen skydda henne mot allt ont i hela världen och det är så jobbigt att jag aldrig kommer kunna göra det.

Fight Club


Jag och min kille är jättebra kompisar och tycker väldigt mycket om varandra. Eller ärligt talat så är jag upp över öronen kär i honom. Men nu har vi kommit till ett vägskäl i vår relation där vi inte kommer framåt. Vi trampar på samma ställe och ingen ger med sig. Jag tycker att jag har rätt och han tycker att han har rätt. Det handlar om jämställdhet och om att hans liv går före mitt. Och jag tycker det är jävla bullshit. Så idag har vi träffat två vuxna, oberoende människor som ska hjälpa oss att lösa detta och nu ska vi smälta allt vi pratat om idag och träffas imorgon igen. Jag älskar att vi tar vår relation på tillräckligt stort allvar för att jobba med den från grunden och att vi vägra gå med på att gå runt och vara småsura. Men ändå, så väldigt tråkigt med konflikter och bråk.

Bra brud bra brallaEn person som jag tycker är helt galet begåvad, smart, tuff och rolig är Matilda. Nu har hon börjat sy snygga brallor till barn. Gå in och kika och beställ här!

Hatar: tandsprickning


Inez får hörntand och ville gärna vara vaken mellan 23-5 i morse. Jag trodde verkligen att jag skulle dö där ett tag innan jag förstod att det bästa var att helt enkelt gå upp och låtsas att det var morgon. Vi kollade lite teve (sex & the city 03.50 - vilken grej!) och käkade kall fil som var guld för ömma lilla munnen. Inkan älskade Spotify i mobilen och fick ha den själv med Nicke och Nilla på låg volym. Jag är beredd på att den här natten inte heller blir så kul och har fått en enorm lust att åka hem. Jag tror Inez pappa kommer ikväll och jag skulle behöva hans hjälp för att inte bli tokig.

Mitt minsta problem


Jag har läst ut boken! Och nu har jag inget självklart val på vad jag ska läsa härnäst. Efter fler besvikelser än någonsin i år och rekord i halvt lästa böcker (Darling River och Munken som sålde sin Ferrari) känner jag mig mycket säker på att min läslust skulle kunna dödas av ännu en tragglig bok full med skit (alltså Munken som sålde sin Ferrari: varför tycker folk den är så himla bra? Den är ju skriven bara för att säljas till typ Agneta Sjödin så att hon kan skriva en liknande bok på svenska och tjäna cash). Så nu vågar jag inte börja läsa någon ny bok förrän jag är bergis på att den är bra. Ändå mitt bästa problem just nu.

DinosaurietågetVi är uppe med tuppen och har satt på barnteve för att äntligen få se Dinosaurietåget som verkar vara så poppis bland kidsen. Om Inez får välja sover hon gärna lite längre. Lite väl länge ibland. I natt har hon sovit 19-7 och det var välbehövligt med extra egentid igår. Jag ligger efter i mitt nyårslöfte om att läsa två böcker i månaden. Ej så smart att välja böcker på 650 sidor när man har ett sånt.

InstagramJag har varit lite kass på att blogga sista tiden, huvudet är rörigt och hur länge jag än sitter framför ett tomt dokument får jag inte fram något som känns tillräckligt relevant för att blogga om det. Men jag har skaffat Instagram som jag använder ibland. Heter blitzkriegboi. Namnet är en direkt effekt av min ålderskris, hade det som mail när jag var femton.

Vi bor på landet


Jag och Inez har åkt till mitt föräldrahem på landet. Jag hade tänkt att vara utomhus mest hela tiden och njuta av att ha en trädgård, men med tanke på vädret och det faktum att Inez har gömt sitt ena adidaspjucks någonstans i vår lägenhet så får vi nog mest hålla oss inomhus. Åtminstone idag. Imorgon ska vi på loppisrunda och på söndag ska vi utflykta lite lagom i kommunen. Och så ska vi premiärcykla med Inez! Jag vågar inte ha barnsadel så den får mamma ha och så cyklar jag bredvid. Vågar knappt det, är så ohyggligt ouppmärksam i trafiken.

RSS 2.0