Amma eller inte amma


Nu känns saker och ting lite bättre. Jag håller på och utarbetar en plan som ska ge oss båda känslan av att kunna leva våra liv lite som vi vill. Den går ungefär ut på att vi ska få två "egna" dagar var i veckan som vi får göra vad vi vill med. Men grunden i att jag ska kunna ta för mig av världen på lika villkor som killen är att jag slutar amma. Jag vet ju det, har vetat det hela tiden. Det finns nästan bara plus med det. Jag är nästan bergis på att det kommer göra Inez enklare att lägga om kvällarna, det kommer göra att vi båda kan lägga henne och jag vet att hennes mor- och farföräldrar står i kö till att vara barnvakt åt henne så jag och Andreas kan få den egna tiden vi så väl skulle behöva. Och hälsoaspekten: min kropp är så slutkörd och skruttig sen jag fick giftstruma att jag är förvånad över hur smidigt och bra amningen har funkat.

Men det är ju så mysigt att amma. Så smidigt. Så mycket "min bebis"-feelings. Inez är helt tokig i det, hon skulle aldrig sluta på eget initiativ. Och jag hatar förändringar mest av allt i hela världen.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Har exakt samma "problem", älskar att amma!

2012-06-15 @ 15:35:28
URL: http://hannahannahanna.wordpress.com
Postat av: fifi

Jag tror inte att jag kommer kunna sluta amma förrän Elly vill sluta. Visst gör det att jag blir mer bunden till henne än vad Niklas är, men det kan inte hjälpas. Och hittills har jag inte haft så stort behov av att vara borta på kvällarna, så det funkar. Men jag förstår absolut hur du tänker!

2012-06-17 @ 21:37:34
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: Marie

Jag trodde aldrig att varken jag eller barnet skulle uppskatta amningen så mycket som vi gör (mest han dock). Stor igenkänning på att vilja fortsätta när det rullar på. Hur funkar det med medicinering och amning? Går det att kombinera öht?

Det låter som en bra plan! Två dagar eget och två dagar Inez. Det bästa av två världar. <3

2012-06-17 @ 22:39:42
URL: http://hjartatmitt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0