Hej Hanna!


En ledig lördag: Långfrukost på balkongen med gott bröd och mycket kaffe. Promenad i solen in till centrum, lite shopping och vegetarisk hamburgare på uteservering. Sen hem och lägga barn och avsluta dagen med film och hångel.
Mitt favoritställe att visa Inez: Helt klart naturen. Utflykter är det nya svarta!
Det inspirerar mig: Folk som klarar av att sätta upp ett mål och uppnå det.
Just nu drömmer jag om: Att börja plugga igen, att bo i radhus med liten inhägnad gräsmatta utan fimpar och skräp, en slankare figur.
Sedan jag blev mamma har jag: Förändrats på ett helt annat sätt än vad jag trodde och blivit mer nöjd med livet i allmänhet.
Om dygnet hade fler timmar skulle jag: Läsa fler böcker.
Filmen jag ser om och om igen: Det är verkligen en lyx jag slutat med.
Musiken jag älskar: Tänk elektroniskt, synth, euro, pop och 80-tal.
Bästa barnprylen hemma: Bollar och böcker. Hon hämtar bok och vill sitta i ens knä och bläddra och höra om och om igen.
Smarrigaste fredagsmyset: Får jag välja blir det alltid tacos.
Roligaste kulturupplevelsen: När jag pluggade kulturvetenskap och pallade analysera min kulturkonsumtion och hela tiden såg allt med nya ögon.
Om jag inte var Hanna skulle jag vilja vara: Kommer verkligen inte på.

*Frågorna är lånade ur senaste mama.

True Romance på mors dag


Mors dag var så himla bra för min del. Inez och jag vaknade själva hemma för killen har jobbat borta i helgen. Jag städade maniskt så fort jag fick en sekund över, annars var det en vanlig förmiddag. Efter Inez och min vila kom mina föräldrar och tog med oss till ett köpcenter och käkade thai och sen fick Inez tre nya plagg och jag ett. Efter shoppingen åkte vi hem till oss och mamma hjälpte mig att göra iordning vår balkong en gång för alla. Vi hade ställt vår gamla soffa där när vi fick vår nya och den bars äntligen bort. Sen skrubba skrubba och precis när vi blev färdiga kom Andreas hem. Mina föräldrar åkte, hans föräldrar kom förbi, vi åt glass och sen somnade Inez rekordtidigt och jag låg i soffan och läste "Eld" i kvällssolen under tiden middag blev lagad till mig alldeles lycklig över min fantastiska dag, mitt städade hem och min älskade familj. Vi invigde balkongen med färskpotatis och bubbel, kollade "Shame" (hjälp vilken svart film!) och sen somnade jag gott.

I present fick jag True Romance på dvd. Älskar Tarantino! Tur att I visste det!

Inez pratkvarnFör en vecka sen blev Inez 13 månader. Hon är så rolig nu att jag inte gör annat än skrattar om dagarna. Hon säger "titta" precis hela tiden och ibland får hon feeling och sätter ihop det till "titta-titta". Om hon ser ett djur säger hon "vov"och hon kan säga både "mamma" och "pappa" men även "Hanna" och försök till "Andreas" och "Linnéa" (hennes moster). "Fafa" säger hon om farfar och "tack-tack" när hon får något av sin pappa, men aldrig när hon får något av mig. "Ba" med hårt b betyder boll som är hennes favoritleksak och när hon vet att hon gör något hon inte får lyfter hon upp fingret och säger "aja".

Alkohol och kids


På tal om öl och alkohol. Jag vet inte riktigt hur föräldrar brukar göra. Men om jag, killen och Inez går på restaurang är det väl okej om jag dricker starköl/vin till maten fast jag är där med mitt barn? Jag märker att jag har problem att stå för detta hundra procent och jag har aldrig diskuterat det med någon annan förälder, förutom min kille, så jag vet inte hur man brukar göra. Han dricker alltid alkoholfritt, så in case of emergency finns inte riktigt med i ekvationen heller. Dock tror jag att barn alltid märker när en förälder beter sig annorlunda (läs: druckit alls). Hur gör ni? Hur gör ni hemma?

Livet just nu


Vi har det så härligt just nu. Vi är ju lediga båda två hela dagarna och promenerar i solen, busar i parker, käkar på restaurang, pussas, fnissar och lagar alla våra favoriträtter. Förra helgen var vi på Öland och på lördagen spelade killen med ett band och vi hade barnvakt och jag drack öl med gamla fina vänner. Sen tog liksom energin lite slut efter allt bra och dåligt. Den har inte alls kommit tillbaka, men det är som om sommaren ger bränsle nog att klara av det mesta ändå. Utom möjligtvis städning och sortering. Vårt hem ser helt galet ut mest hela tiden för att jag har fått för mig att vi ska sortera alla kökslådor, bokhyllor och stora garderoben - samtidigt. Ett tips: gör inte så.

Så lite rörigt i huvudet (samlar knappt ihop mig tillräckligt länge för att skriva ett blogginlägg), stökigt i lägenheten och lugnt och vilt och lyckligt allmänt. Ungefär så är livet nu. Och min ölkonsumtion har gått upp från i snitt 0 per vecka till i snitt 3 per vecka - tycker det är väldigt bra! Det är jag värd!

Artister och problem
Jag fick frågan om det kommer några bra artister på Hultsfred och svaret är ja! Jag hade framförallt tänkt se Anna Ternheim, Markus Krunegård och The Cure som alla spelar på fredagen. På torsdagen spelar t.ex. The Stone Roses, The Kooks och Justice. Nu har det redan dykt upp ett problem (killen är inte hemma och kan inte köra mig för han ska spela själv, dock inte på hultsfred) som måste lösas. Men det värsta som kan hända är att jag måste sova en natt i tält.

Festival i mitt <3


JAG SKA TILL HULTSFRED! Är så lycklig över detta att jag inte finner ord. Ska inte sova där, utan hemma hos min morsa som bor fem mil bort. Killen ska köra så jag kan dricka öl, jag ska nog bara dit torsdag och fredag ungefär lite eftermiddag och mycket kväll och så hänga med Inkan på dagarna. Sen barnvaktar hon resten av tiden. Hur bra?!

Mitt alldeles egnaVeckoslutet på Öland tog verkligen all min energi, precis tvärtemot vad jag trodde. Jag åkte dit för att ladda mina batterier och ha det lite trevligt. I mina tankar skulle jag vila upp mig och läsa hela dagen lång. Bara bada, leka, mata och söva bebis någon timme här och där. Men allting blev stress, bitvis dålig stämning, ett konstant övervakande över helvild 1-åring som skulle lära sig att inte röra alla ömtåliga grejer som inte plockats bort "för att det är lika bra att lära dom från början". Men kom igen: minst tio ljuslyktor i varierande grad ömtåligt glas i Inez ansiktshöjd, ljusstakar, flera små glasskålar, krukväxter och oljelampor på golvet. Och detta bara i vardagsrummet. Hur kan man sitta med näsan nere i en bok då? Svar: det går inte. Köksdelen orkar jag inte ens tänka på. En positiv grej är att jag verkligen börjar gilla vår lägenhet och det faktum att vi nästan kan lämna Inez helt obevakad, för vi inte har något hon kan skada sig på och saker vi är rädda om placerar vi helt enkelt i en höjd som hon inte når.

Eller i mitt nya skåp. Jag har älskat det sen första gången jag såg det men aldrig haft ett hem det passat in i (och för att jag har vägrat IKEA ett antal år). Det här var det perfeka tillfället att köpa. Alltså känslan av makt när man har ett eget skåp man kan låsa in precis vad man vill i och INGEN kommer in i det.

Sex och sånt


Jag älskar "Fråga Olle-dokumentären" som går på teve just nu. Alltså mycket är rätt grovt och ibland måste jag titta bort fast jag är väldigt okänslig. Men det är gjort så otroligt fint, öppet och pedagogiskt att jag tycker hela världen borde se. Speciellt avsnitten om att ha sitt bästa sex och sex utan känslor. Jag hade velat klippa ihop lite av varje avsnitt och visa för gymnasieelever eller helst för allihopa som finns. Jag tror jag hade älskat att snacka om sex i skolklasser och på föreläsningar. Kan man jobba med det? Jag utbildade mig faktiskt via landstinget inom sex och samlevnad på gymnasiet och pratade lite i klasser, lite inriktning queer var det väl mest. Var rätt pinsam då och lite för rättfram och med för många grova ord. Svårt att hitta en trovärdigt balans. Men den här känslan måste jag nog följa lite. Kolla vad som finns. Utbilda mig till gynekolog. Äh, skoja bara.

Sporty Spice - bevisetSporty Spice


Har hittat kanske den enda sporten jag gillar att utföra: sparka badboll. Känns ovärdigt. Annars är det fullt sjå med att hålla koll på Inez. Hon har blivit så sjukt busig. Tar sak hon inte får ha, springer sen iväg med den och skrattar. Ibland retas hon genom att göra bus i slow motion. Alltså hon är ett år. Slow fucking motion?!


Liten önskelista bara:


1. Öl.
2. Utan strumpbyxor-väder.
3. Vin.
4. Tacos.
5. Att min kille slutar ha keps bakochfram.

Fattar inte var det är för feeling han fått. Han använder ju inte ens keps annars! Bara Champion-mössa för det hade han i Pet Shop Boys.


Ut på äventyrNu tar jag med mig familjen och åker till Öland. Ska mest läsa bok, dricka kaffe på terassen, sola och skratta. Och försöka på det här med att mobilblogga - önska mig lycka till!

Sånt man gör när man är storInez och hennes tjusiga tänder var hos tandis för första gången idag. Det var kul och vi fick välja en tandborste till henne. Jag hade nog tagit en i varje färg om tandsköterskan inte hade kollat så noga. Älskar tydligen pasteller. Annars var det mest varningar om ammande på natten och beröm för att vi inte ger henne sötsaker. Nästa besök är om ett år och jag peppar redan det här med gratis tandvård. Är ej så politisk i bloggen men tycker det är förjävla dåligt att tandvården är en klassfråga och tycker att ALLA borde ha gratis tandvård.

EldEftersom jag tycker det är så ohyggligt tråkigt att packa har jag redan börjat plocka ihop lite smått inför Ölandsresan imorgon. Den här är det viktigaste i packningen! Jag kom aldrig vidare i Darling River så jag pausade för första gången en bok och läser den här först.

Bal på slottetIdag åt vi frukost vid slottsruinen och det kändes som det mest familjära vi någonsin gjort. Det är verkligen sånt som jag minns som mysigt från när jag själv var liten. Cykelutflykter, korvgrillning och varm choklad på sitteunderlag. Det är min absoluta intention att Inez ska ha det likadant även om det aldrig kommer ske lika ofta. Min frånskilda morsa tog ut mig och min bror i naturen flera gånger i veckan, förstår inte hur hon fick ihop det.

Klurar lite här


Har slutat vara bitter för den här gången och är nu mycket nöjd med min tillvaro. Är nog inte så missnöjd med tanken på själva livet, barnet och karln. Inte på det sättet jag kunde känna för ett par månader sedan. Att jag missade något under tiden jag var hemma och styrde upp något som var helt på mitt ansvar i slutändan. Då jämtställdheten i relationen var otillräcklig. Då kände jag mig så fångad till och från. Vad jag känner nu ska jag klura lite till på. Men känslan är allldeles ny.

En smula bitter


Lite jobbig dag idag. Vet inte om helgen har varit för kul? Känner mig lite fast i min situation och blir liksom lite bitter. Tio av tio gånger jag blir bitter handlar det om allting min kille kan göra som inte jag kan. Men vi jobbar ju på att den känslan ska försvinna. Eller att problemet ska försvinna. Mest jag. Hade han fått välja helt själv hade han gjort mer kul. Spelat fler gånger. Längre bort. Men att han inte gör det får jag väl ta som ett tecken på hans egna lilla kamp.

Det här var ju ingen vidare bra bild men...Från vänster: jag, Inez, gudmor Mariella, Hanna och gudmor Nathalie. Ej så smickrande bild för någon av oss. Typisk dagen-efter.

Lyckan


Jag är så lycklig så jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Festen var bäst i världen och alla mina hjärtan var där. Jag drack fyra öl, pyttelite bål och champagne. Blev alldeles lagom fnissig och bara log och pussade mina bästisar hela kvällen. Kände mig ung för första gången på länge. Ung och lycklig. Idag går jag på små moln och kan inte riktigt uttrycka mig om min själsfrid och mitt nytända hopp. Sån lycka har jag alltså inte riktigt känt på tre år.

Det gick jättebra för Inez som sov hos mormor. Vi var hemma igen strax efter tolv och då gick jag in och hämtade det sovande barnet och tog med henne till min säng. Jag kunde inte låta bli.

Inte helt hundraJag har noll omdöme vad det gäller mitt egna hår. Vet alltså inte om min nya färg är snygg eller förskräcklig. Känner mig inte helt hundra snygg. Bild tagen idag så ser det ut som skit bådar det inte gott inför festen ikväll.

Dagen D


Idag är dagen D. Första festen sen Inez föddes. Ska dricka sex flasköl och försöka hålla mig där. Har med mig två flaskor bubbel till värdinnan som jag inte ska dricka utav. Lyssna nu på dig själv Hanna: du ska inte dricka av det! Är bergis på att jag kommer bli mer än salongsberusad ändå. Har inget rykte av att vara nykter eller "lagom full" vilket idag känns ganska skönt, jag har ingenting att leva upp till.

Klädsel: det randiga spektaklet jag visade för ett par veckor sen. Tror jag.

Gråa undret har anläntDen nya soffan kan vara det bästa köpet någonsin. Vi vill bara hänga i den jämt. Och snart kan lägenheten på riktigt kännas som ett hem. Bara sätta upp lite tavlor på väggarna men det är ju ett jäkla projekt. Inga är fina nog. Jag vill mest ha saker jag målat själv och Andreas vill ha Daft Punk-poster.

Kalas och kalasbloggDet här barnkalaset hade jag velat vara bjuden på. Det verkar så hjärligt, som nog allt i Korvas familj är. Korvasbloggen är den enda bloggen som jag och killen följt gemensamt. Sen långt innan Inez kom har vi läst högt för varandra och blivit glada, förväntansfulla och peppiga inför föräldraskapet.

Inez är modellen


Nu har jag tryckt i mig färsk sparris med parmesan och potatis så jag är redo att ge mig ut i det tråkiga vädret och fika med mitt fina ex som jag inte träffat på nästan två år. Han bor egentligen i Malmö, men nu är han här och jobbar över dagen så då passar jag på att visa upp mig och mitt Inez-hjärta. Snacka om att jag är mallig mamma. Hade gärnat visat upp henne för hela världen. Skulle det inte vara så sorgliga ideal och osunt klimat inom modellbranschen hade jag bergis åkt land och rike runt med henne och ba: fota mitt kid, sätt henne på framsidan, kolla vad fin!

R i solenEftersom jag nästan inte köpt kläder sen innan jag blev gravid har jag blivit ganska glad åt att konsumera den sista tiden. Jag vill känna mig fin och det tänkte jag att jag nog kan göra i den här enkla men fina trasan från Rodebjer. Perfekt för sommaren på Öland och jag packar kanske med den redan nästa helg då vi ska dit och premiära för i år.

Om förskola


Eva Rusz menar säkert väl men jag förstår ändå inte riktigt vart hon vill komma. Det känns som om hon sparkar på folk som redan ligger. Ibland undrar jag om föräldraskapet inte är ett enda stort dåligt samvete för långa dagar på förskolan och för lite spontanitet. "Moderna föräldrars självförverkligande får inte gå före barnens grundläggande känslomässiga behov." Vilken förälder tycker inte så?

StilförebildInez frippa är så snygg här. Bara att ta lite mjukost i håret och forma det som man vill ha det. På fredag ska jag till frissan och då tar jag inte med den här bilden som inspiration. Ska nog bleka lite, färga utväxt och klippa toppar. Hög risk att jag kommer se ut som tigerkaka efteråt.

Är så himla rolig


Att jag nyss sa "Kan vi inte försöka ha en trevlig ton i det här hemmet".
/ Hon som står för 98 procent av den otrevliga tonen.

Hur gör man?


Inez kom in på förskolan vi ville! Hurra! Det var en VÄLDIGT god nyhet.

Nu vet jag bara inte vad vi ska fylla i på lappen. Om varken jag eller hennes pappa har jobb (jag arbetslös, han sjukskriven) inte ska vi fylla i heltid då? Det sa svärmor och hon måste ha FEL. Max 15 timmar i veckan får man ha här i kommunen som arbetslös. Då lurar man ju systemet om man skriver heltid på lappen och sen vill ha bara 15? Det är ju inte schyst! Eller rätt.

It's party time dude!

Ikväll firar vi Cinco de Mayo här hemma. Lite tex mex, folköls-Corona och någon "festlig" playlist. En piñata skulle man ha! Inkan hade förmodligen kissat på sig av rädsla om vi började slå på något papier maché-djur. Och om det hade börjat trilla ur saker ur den: hjärtstillestånd. Jag älskar verkligen att fira saker. Helst lite onödiga. Bäst är det om det finns ett ganska utstakat tema man ska följa. Gärna både till pynt och käk. Men först ska vi promenera in till centrum, hänga på bibblan och läsa kuliga böcker. Om vi kommer dit innan stängning vill säga. Mycket oklart med tanke på att tre av tre i den här familjen har pyjamas.

Dancing with myselfDet här gamla blogginlägget fick mig att skratta lite väl mycket. Jag vet inte vilket som är värst, att jag publicerade det då eller tycker det är så roligt nu.

Back to the city


Sista dagen på landet. Läser mama, käkar godis, kastar boll och dricker ohälsosamt mycket kaffe. Nu sitter jag vid en stationär dator för första gången i år och det får mig att känna mig lite viktig. Känns som om jag jobbar.

Vår-inspoInez mormor tog ut henne utan jacka och mössa i gröngräset för "vi måste ju ta en fin bild till min facebook".

Hurra för livet!


Nu när allt är så fasligt negativt måste jag väga upp det med en positiv lista. Jag klarar inte av när allt bara är tråkigt och trist. Det här är allt kul jag ska göra nästa vecka när allt har gått tillbaks till det normala och alla är pigga och glada. Det kommer bli rörigaste, roligaste och bästa veckan i år!

Gå på 1 års-kontroll med Inez.

Hämta hem vår nya soffa.

Gå på fest med mina bästisar för första gången på TVÅ år.

Besöka frissan och få ännu lite ljusare hår.

Gå på konfirmation. Oklart varför jag tycker detta verkar kul.

Känslor och smärta


Jag är fortfarande sjuk och har till råga på allt lyckats få mjölkstockning. Igen. Inspirationen lyser med sin frånvaro och när jag sätter mig framför datorn kommer det bara nonsens ur mina knapptryckningar. Jag lyckas absolut inte hitta något sammanhang i det jag skriver. Jag känner mig så dränerad på energi att jag varken vet ut eller in. Ingenting känns bra. Inte ens våren som har kommit på riktigt nu. Och boken som jag läser gör mig bara ledsen. Himla Darling River. Vi är kvar hos mamma en natt till, sen åker vi till Inez farmor och farfar. Jag tror det blir bättre där. Det där gigantiska spökhuset gör mig alltid gott.

SkinnpajJag passade på att köpa en skinnjacka också. Jag behövde verkligen en vårjacka för nu börjar det nästan kännas löjligt att bära ullkappa och kängor. För några veckor sen köpte jag en tuff från ACNE, men den var så himla stor! Den får killen ha istället om vi inte matchar löjligt mycket då.

RSS 2.0